728x90 AdSpace

Latest Posts

Monday 27 February 2017

Συνταγές από το Άγιο Όρος.

Λαχανικά σε πήλινο σκεύος με κάλυμα

 Υλικά :

3 κρεμμύδια
200 γρ. πράσα
200 γρ. καρότα
200 γρ. σέλινο
200 γρ. ντομάτες
200 γρ. πιπεριές
200 γρ. μελιτζάνες
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση :

Κόβουμε τα λαχανικά σε φετάκια, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι. Σκεπάζουμε το πήλινο με το κάλυμμα του και ψήνουμε το φαγητό για 60’ λεπτά στους 250 βαθμούς.

 

 

Αγκινάρες αλάδωτες με ταχίνι

 

 Υλικά :

10 αγκινάρες
6-8 μικρά ξηρά κρεμμύδια
1 μάτσο άνηθος
3-4 καρότα
6-8 μικρές πατάτες
2-3 λεμόνια
2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
Αλάτι

Εκτέλεση :

Βράζουμε τις αγκινάρες αλλά δεν ρίχνουμε αλάτι. Όταν βράσουν χτυπούμε το ταχίνι με το λεμόνι. Ρίχνουμε στα δοχείο λίγο- λίγο ζωμό από τις αγκινάρες. Όταν το ταχίνι αραιώσει το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα. Αφού πάρει μερικές βράσεις το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

 

Κολοκυθόσουπα

 

Υλικά :
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κιλά κολοκύθα χοντροκομμένη
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
½ κουταλάκι κύμινο
Αλάτι – πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση :
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε διαδοχικά την κολοκύθα, την πατάτα και το κύμινο. Προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά περίπου. Την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και την χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να αποκτήσει υφή αραιής κρέμας, ελέγχοντας το νερό και το αλάτι.

 

 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Συνταγές από το Άγιο Όρος. Rating: 5 Reviewed By: Tom Manakis
Scroll to Top