Υλικά :
1.5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιου
1.5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους
1.5 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
Αλάτι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Παίρνουμε ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από πάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν.
1.5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιου
1.5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους
1.5 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
Αλάτι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Παίρνουμε ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από πάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν.
Recipes from Mount Athos .. Cypriot Potatoes...
Materials:
1.5 cup of corn oil
1.5 kilos of moderately sized potatoes
1.5 cup of grated rusks
Salt.
Instructions:
We clean the potatoes, cut them in the middle and place them so that their flat side leans on the baking dish. We take a pointed and sharp knife and crisscross the potatoes up and down. Pour them with corn oil, sprinkle them with salt and grated rusks and bake them in a medium oven until they soften.
Materials:
1.5 cup of corn oil
1.5 kilos of moderately sized potatoes
1.5 cup of grated rusks
Salt.
Instructions:
We clean the potatoes, cut them in the middle and place them so that their flat side leans on the baking dish. We take a pointed and sharp knife and crisscross the potatoes up and down. Pour them with corn oil, sprinkle them with salt and grated rusks and bake them in a medium oven until they soften.
0 comments:
Post a Comment