Μακαρόνια με ταραμά της γερόντισας Πανσεμνής
Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό επί μία ώρα να ξαλμυρίσει. Τσιγαρίζουμε με το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε τον ταραμά, την δάφνη,αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και τον μαιντανό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να "πιουν"¨το νερό.Βράζουμε τα μακαρόνια.Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγη τριμμένη φρυγανιά και την σάλτσα.
Υλικά :
μισό κιλό μακαρόνια
200 γραμμάρια ταραμάς
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
2 φλυτζάνια χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές μαιντανός
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Αγκινάρες αλάδωτες με ταχίνι
λικά :
10 αγκινάρες
6-8 μικρά ξηρά κρεμμύδια
1 μάτσο άνηθος
3-4 καρότα
6-8 μικρές πατάτες
2-3 λεμόνια
2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
Αλάτι
Εκτέλεση :
Βράζουμε τις αγκινάρες αλλά δεν ρίχνουμε αλάτι. Όταν βράσουν χτυπούμε το
ταχίνι με το λεμόνι. Ρίχνουμε στα δοχείο λίγο- λίγο ζωμό από τις
αγκινάρες. Όταν το ταχίνι αραιώσει το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα.
Αφού πάρει μερικές βράσεις το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Κουνουπίδι σούπα
1 μέτριο κουνουπίδι
3 πατάτες
½ λίτρο νερό από το βρασμένο κουνουπίδι
Αλάτι πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε κομμάτια και πετάμε τα χονδρά
κοτσάνια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε να
βράσουν με το κουνουπίδι για 20 με 25 λεπτά. Κρατάμε ½ λίτρο από το
βρασμένο νερό, στο υπόλοιπο πολτοποιούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τα
αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το
βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει
χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατώνοντας συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί
των λαχανικών. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα αλεσμένα λαχανικά,
ανακατώνουμε καλά τη σούπα και την πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Μακαρόνια με καρύδια και κανέλλα
κτέλεση
Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μπολ και
τα ανακατεύουμε με ψιλοτριμμένα αμύγδαλα και καρύδια, καθώς και λίγη
κανέλα.
Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.
ΥΛΙΚΑ :
1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένα αμύγδαλα καί καρύδια
μισό κιλό μακαρόνια
μισό κουταλάκι κανέλλα
0 comments:
Post a Comment